Актуелности

Ученици наше школе дали допринос и фестивалу

У завршној вечери Фестивала малих сцена и монодраме наступили су ученици музичке школе Балша Кајевић, Александра Цинцо и Јана Благојевић.

Read more

Разговор са професорима Сашом Кнежевићем и Огњеном Тодоровићем

Када вам о читању и писању говоре људи који се успјешно баве изучавањем писане ријечи, али и сами стварају необичне свјетове у обичном, свакодневном, схватате колики је значај читања.

Read more

СРЕДЊОЕВРОПСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА - ФИЛИП ЛАЛОВИЋ ОСВОЈИО БРОНЗАНУ МЕДАЉУ

Чини се да је данас довољно рећи: ,,Ја сам геније!" И онда да то понови још неколико људи, па да се то пренесе на порталима и однекуд овај викач у очима других то стварно постане. И некако у мимоходу се изгуби потреба да се та тврдња тестира, да јој се критички приступи, да је друштво одбаци.

Read more

НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА

НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА

 

Жене се суочавају са различитим облицима насиља – од “друштвено прихваћеног“ насиља у породици, до бруталних убистава због емоционалних веза. О насиљу над женама читамо, гледамо и слушамо скоро свакодневно у новинама, online порталима, на радију или телевизији. Вратимо ли време уназад, то је успех јер је насиље над женама дуго било под велом тајни, напокон је у јавној сфери.

Read more

Пројекат "ТАБЛА"

У периоду од 16. до 19. августа у просторијама ресторана „Кула" одржан је семинар за професоре средњих школа у Источном Сарајеву.
Read more