Актуелности

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД У ШКОЛСКОЈ 2022/2023. ГОДИНИ

Конкурс за упис ученика у први разред средњих школа Републике Српске садржи назив струкa, занимања, смјерова, одсјека, број одјељења, број ученика који се уписују у први разред, рокове за пријем докумената, начин бодовања, обавезу објављивања ранг листе са бројем бодова по свим елементима бодовања и податке по струкама о броју незапослених радника и њиховом запошљавању у 2021. години и податке о дефицитарним занимањима.

Read more

Републичко такмичење из математике

На Републичком такмичењу из математике, јуче одржаном у Бањалуци, Филип Лаловић, ученик четвртог разреда гимназије, освојио је треће мјесто.

Read more

Регионално такмичење из српског језика

Српски језик је потребно увијек и изнова изучавати, продубљивати знања о њему и никада не престати говорити њиме, јер само је језиком могуће схватити себе и свијет око себе. У таквом прихватању и схватању властитог језика данас се посебно истакла наша Андријана Кешељ, освојивши друго мјесто на Регионалном такмичењу из српског језика.

Read more

Републичко такмичење музичких школа Републике Српске

Обавеза сваког талентованог човјека јесте да свој таленат развија и продубљује. Онолико колико успије у томе, толико ће изнутра и споља узрастати. Честитамо ученицама које су свој таленат искушале на Републичком такмичењу музичких школа Републике Српске и показале себи колико заиста могу, а школу, која није имала никакве сумње, учиниле поносном.

Read more

Дани поезије - интерактивни час

Професор Кристина Вуца поводом Дана поезије организовала је интерактивни час на коме су као гости учествовали проф. др Миланка Бабић са Катедре за србистику Универзитета у Источном Сарајеву и Александар Вуца, пјесник и музичар.
Read more