Ријечи директора нашим матурантима

Драги наши матуранти, част ми је и задовољство да вам, испред школе, пренесем поруке подршке и захвалности. Желимо да се, како сте и заслужили, и једино како је могуће, опростимо од вас, наших матураната, са којима смо провели четири незаборавне године.

Поштовани матуранти, неизмјерно смо поносни на вас, прву генерацију матураната, која је, стрпљиво учећи на даљину, дане проводила за рачунарима, лаптопима и телефонима…. У времену неизвјесности, показали сте озбиљност, зрелост и одговорност и успјешно завршили своје школовање у условима у којима се то чинило скоро немогућим и зато вам честитамо, драги наши матуранти.

Вама, који имате осамнаест година, није било лако. Чекали сте и уздисали што не уживате у посљедњем, најљепшем мјесецу у школи, што и онај најпосебнији, посљедњи дан школе, дочекујете у својим кућама, што нема лудовања пред школом, ни матурског дефилеа градским улицама, ни матурске забаве, ни првог плеса матураната...

Ви сте генерација која неће имати незаборавно матурско вече на којој се лудо плеше са симпатијом из разреда и проводи до касно у ноћ.

Ипак, сигурна сам да ћете плесати, иако матурске вечери неће бити. Живот је пред вама, драги наши матуранти!

Све оно уобичајено за досадашње генерације матураната можете да надокнадите када садашње околности прођу. Вјерујем да ћете тада организовати забаву онако како баш ви будете жељели. И то ће као посебност ваше генерације бити забиљежено у трајном сјећању.

Све тешкоће и искушења прошли сте боље него што се у почетку мислило и очекивало. Изашли сте јачи, искуснији, самопоузданији и поноснији јер сте савладали све изазове и препреке.

Ви сте генерација која ће на неки посебан начин завршити школу, полагати матурске испите и уписати факултете. Обогаћени новим искуствима, знањима и способностима, примјереним 21. вијеку, имате привилегију да учествовујете у стварању новог свијета.

За све што сте до сада постигли честитам вам, драги наши матуранти. Част ми је што могу да изразим понос због ваших бројних постигнућа и успјеха које сте, током ове четири године, остварили у свим подручјима. И емотивни смо, јер смо свјесни да вашим одласком из наше школе одлази и дио нас, нашег знања, искуства и љубави посвећене посебној генерацији младих људи. Памтићемо вас као генерацију одговорних, вриједних и надарених ученика који су сачували истинске вриједности, осмислили нове идеје и допринијели промоцији наше школе.

Будите и даље стрпљиви и истрајни како бисте са успјехом завршили школовање у нашој школи. Нека вас прате срећа и успјех у даљем образовању, послу, љубави... Не заборавите да ће ово тешко вријеме, сва искушења и тешкоће проћи и да ћете с новим искуствима бити још снажнији и спремнији за нове изазове, који су пред вама, са којима морате да преузимате и одговорност.

Ваше године су непоновљиве, и у овој посебној ситуацији су, њежне и лепршаве. Са задовољством и поносом, незаборавним успоменама и дивним осјећањима, које имамо према вама, посебној генерацији матураната у нашој школи, опраштамо се од вас. Хвала вам за све осмијехе, лијепе ријечи и духовите шале с којима сте нам уљепшавали дане. Оно што вам, од срца, желим јесте да пријатељства и најљепше успомене, које сте стекли током вашег школовања, његујете у годинама које долазе. Вјерујте, уз знање које сте добили у нашој школи, другарство је највеће богатство које сте стекли у протекле четири године.

Многе генерације прошле су кроз нашу школу. Постали су успјешни стручњаци: љекари, адвокати, судије, инжењери, професори, спортисти, умјетници, и – што је најважније – добри људи. Чињеница да су били ђаци наше школе била је њихова виза за успјешан упис на факултет и наставак образовања. Знање које сте и ви стекли у нашој школи биће основа вашег просперитета у будућности.Верујем да ћете и ви, матуранти генерације 2020., наставити ту традицију…

Испраћамо вас у, надам се, бољи и срећнији живот. Дођите понекад у своју школу јер овђе имате пријатеље који су уложили све своје знање да поносно наставите даље и стварате за све нас боље сутра!

Матуранти генерације 2019- 2020., срећно! Желимо вам остварење свих ваших циљева, упис на жељени факултет или запослење уз поруку: Коријени учења су горки, али су плодови слатки. Будите одлучни, храбри и вјерујте у себе . Живот је оно што учиниш од њега. Увијек је то био и увијек ће то бити.

Поздрављам вас у име наше школе и желим вам, у годинама које су пред вама, добро здравље, срећу и успјех. Хвала вам.