"КУТАК ЗА СЛОБОДАН ТРЕНУТАК"

Група средњошколаца ЈУ Средњошколски центар “Источна Илиџа” кроз ЦИВИТАСОВ пројекат “Ја грађанин” покренула је иницијативу за формирање кутка за слободно вријеме у просторијама средњошколског центра чија градња је планирана ускоро. Такав простор био би искориштен у сврху учења И забаве како слободно вријеме ученици не би проводили на улици или у кафићима.

За његово опремање потребна су минимална средства казали су идејни творци, ученици 4-2 разреда Гимназије.
“За опремање просторије потребан је намјештај попут столова, столица, лејзи бегова, полице за књиге, те аутомат за слаткише И пиће. У том простору могли бисмо провести И паузу узмеђу часова, организовати прославе, огледне часове или се одморити.”
Циљ пројкета “Ја грађанин” је инспирисати младе из цијеле Босне И Херцеговине да раде на доношењу позитивних промјена у своје заједнице. Подстиче ученике да се активно укључе у рјешавање проблема у погледу заштите људских права, животне околине и остваривања економског и социјалног просперитета земље. Сваке године у пројекту учествује око 40 000 ученика основних и средњих школа из цијеле Босне и Херцеговине.